Tarwe, rogge, spelt en gerst zijn allemaal graansoorten waar het eiwit gluten in zit. Er zitten in ontzettend veel producten gluten verwerkt en iemand die met een heel moeilijk woord aan coeliakie lijdt, mag alleen nog maar glutenvrije producten eten. Maar… Dat maakt helemaal niets uit, want er zijn tegenwoordig genoeg restaurants, supermarkten en hotels die gebruik maken van glutenvrije producten. Ben je benieuwd naar waar je in Sevilla restaurantjes en hotels kunt vinden die glutenvrije producten gebruiken? Kijk dan hieronder voor een overzicht!
Al Solito Posto
De wortels van Al Solito Posto liggen diep in Milaan. Dit typische restaurant is wegens succes de uitdaging aangegaan in Sevilla. De combinatie tussen experimenteren, innoveren en toch klassieke en authentieke gerechten serveren maakt dit restaurant tot een groot succes. Ze hebben een brede kaart met glutenvrije gerechten en in de avond kun je er heerlijke cocktails bestellen…
Voorbeelden van glutenvrije gerechtjes:
Kaas uit de oven met honing en gedroogde tomaat
Lasagna
Gegrilde entrecote
Pizza met tomaten, mozzarella en ham
Openingstijden:
Maandag t/m zondag van 16:00 – 20:00 en van 23:30 – 02:00
Locatie:
Alameda de Hércules 16,
41002 Sevilla
Website
Fargo
Dichtbij Plaza de la Alfalfa biedt restaurant Fargo een kaart aan die elke week veranderd, gebaseerd op lokale, ecologische en verse producten. Ze staan bekend om de heerlijke internationale gerechten, de dagelijkse specialiteiten ze hebben een speciale kinderhoek waar kinderen lekker kunnen spelen..
Locatie:
Calle Pérez Galdós, 20
41004 Seville
Openingstijden:
Maandag t/m donderdag: 20:00 – 23:30
Vrijdag t/m zondag: 12:30 – 16:00 en 20:00 – 23:30
Gazuza
Typische tapas kenmerkend uit Andalusië, maar dan met een moderne twist eraan gegeven. Met de steeds maar voorgefrabiceerde maaltijden en de fastfood probeert Gazuza juist de nadruk te leggen op de typische Spaanse cultuur. Rustig, lekker eten en onder het genot van een drankje lang aan tafel zitten maken Gazuza een erg gezellig restaurant. Ze geven hier speciale aandacht aan gluten- en lactose vrije gerechten, maar hierbij gaat de smaaksensatie zeker niet verloren!
Voorbeelden van glutenvrije gerechtjes:
Geitenkaas met gekarameliseerde uien en jam
Foie Gazuza
Kaas crème met gevulde pepertjes en gekarameliseerde balsamico
Gebakken champignons met gesmolten kaas
Openingstijden:
Dinsdag t/m zondag van 12:45 – 17:00 en 20:45 – 00:30
Zondag en maandag gesloten
Locatie:
Calle Bartolome de Medina, 21
41004 Seville
Habanita
Dit kleine en gezellige restaurantje ligt midden in het oude centrum van Sevilla. Een beetje verstopt in een klein steegje wijden zij zich tot gezond eten met verschillende invloeden. Zo hebben ze vegetarische gerechten, Mediterrane, Carribische of internationale gerechten, maar ook gluten- en lactose vrije gerechten. Kortom, voor iedereen wat wils! De serveerder is graag bereid om alternatieve opties te geven die niet op de kaart staan en een kleine tip voor een glutenvrij-gerecht, ‘las croquetas de papa con jamón’. Verder beweert Habanita dat zij de beste mojitos en andere Caribische dranken maken sinds 1998, dus dit is zeker de moeite waard om even te bevestigen…
Voorbeelden van glutenvrije gerechtjes:
Sinaasappel salade met kabeljauw
Ibirisch varkensvlees met wilde paddestoelen en ham
Gestoofd vlees met rijst
Artichokken met tonijn
Openingstijden:
Maandag t/m zondag van 12:30 – 16:30 en 20:00 – 00:00
Op zondagavond gesloten
Locatie:
Calle Golfo, 3
41002 Sevilla
Website
Río Grande
Río Grande is begonnen als een klein restaurantje met een klassieke kaart, maar met de komst van een nieuwe eigenaar streven ze naar uitmuntendheid. Dit iets chiquere restaurant ligt aan de Guadalquivir en geeft een fantastisch uitzicht. Het restaurant staat zelfs in de top 50 van meest romantische plekken in de wereld. Veel ingrediënten komen regelrecht uit de eigen kust, zoals garnalen uit Huelva, de tonijn uit Cadiz en ze hebben heerlijke glutenvrije gerechten.
Voorbeelden van glutenvrije gerechtjes:
Gegrilde tonijn
Gambas in knoflookolie
Wagyu (KOBE) vlees in Himalaya zout bereid
Openingstijden:
Elke dag geopend van 13:00 – 16:00 en 19:30 – 00:00
Locatie:
Calle Betis, 69
41010 Sevilla
Website
San Marco
Aan de voet van de Giralda zit restaurant San Marco en dit is een nogal bijzonder restaurant. Het restaurant zit namelijk gevestigd in één van de twee best bewaarde Arabisch badhuizen van Sevilla uit de 12e eeuw. In San Marco komen verschillende stijlen uit allerlei tijdperken bij elkaar en kun je genieten van heerlijke gerechten. Kijk even op hun site, want daar kun je alvast een 360° virtual tour nemen door het restaurant…
Voorbeelden van glutenvrije gerechtjes:
Pasta gevuld met kaas en San Marco saus
Pasta ´Maltese´ met spinazie en room
Pasta Bolognese gevuld met vlees en marjolein
Pasta met pesto met basilicum, pijnboompitjes en room
Openingstijden:
Elke dag geopend van 13:30 – 16:30 en 20:30 – 23:00 ?
Locatie:
Calle Mesón del Moro, 6
41004 Sevilla
Website
Zabaranda
Bij restaurant Zabaranda hebben ze een hekel aan voorverpakte en opgewarmde maaltijden. Nu mag je dit ook wel verwachten van een restaurant, maar chef-kok Ángela Martinez gebruikt elke dag alleen maar verse en seizoensgebonden producten, waardoor de kaart steeds veranderd. Ze hebben een traditioneel Spaanse Mediteraanse kaart en ook een uitgebreide keuze aan glutenvrije gerechten!
Locatie:
Calle Padre Tarín, 6
41002 Sevilla
Openingstijden:
Dinsdag t/m zaterdag van 14:00 – 16:00 en 21:00 – 00:00
Vrijdag en zaterdag van 14.00 – 16.00 en 21.00 – 00.30
Zondag van 14.00 – 16.00
Website
Hotels met een glutenvrij menu
Ayre Hotel***
Ayre heeft een glutenvrij ontbijt, verschillende gerechten zonder gluten en als er meerdere mensen in het hotel gluten intolerant zijn, bieden ze speciale banketten aan zonder gluten. Voor meer informatie, actuele prijzen en beschikbaarheid, kijk op Ayre Hotel
Tryp Sevilla Macarena Hotel****
Tijdens de boeking kunt u aangeven dat u gluten intolerant bent en dan houden ze daar gewoon rekening mee! Voor meer informatie, actuele prijzen en beschikbaarheid, kijk op Tryp Sevilla Macarena Hotel
Hotel Zenit Sevilla****
Het hotel heeft een typisch Andalusische keuken en zowel bij het ontbijt als avondeten hebben ze een grote variëteit aan glutenvrije gerechten. Voor meer informatie, actuele prijzen en beschikbaarheid, kijk op Hotel Zenit Sevilla
Tips:
– In Spanje worden mensen die gluten intolerant zijn ‘celiacos’ genoemd. Bij elk restaurant kun je op deze manier aangeven dat je geen gluten mag hebben en dan begrijpen ze het meteen!
– Handig is om direct bij binnenkomst even aan te geven dat je een glutenvrij dieet volgt.
– Bijna alle supermarkten en vooral de Mercadona test de producten op gluten. Alles wat geen gluten bevat is gemarkeerd met ‘sin gluten’.